Feitjes over SPOT

 1. SPOT is opgericht in mei 2017 en heeft inmiddels meerdere vestigingen aan de Herengracht in Amsterdam
   

 2. De oprichter van SPOT is Charlotte van 't Wout. Een jaar lang heeft ze het bedrijf alleen gerund, tegenwoordig heeft ze een leuk team om zich heen.
   

 3. Klanten van SPOT zijn onder andere veel grote techbedrijven en banken. Denk: ING, Booking.com, DNB en ABN Amro. Wat zij van SPOT vinden lees je hier. 
   

 4. SPOT wordt ook verhuurd als event, film- en fotoshoot locatie.
   

 5. Alles wat er in SPOT staat kun je kopen voor in je eigen huis via Shop SPOT.

Drie vragen aan Charlotte van 't Wout (32), eigenaar van SPOT.

Waarom ben je SPOT begonnen?

"Ik heb anderhalf jaar gereisd en gewerkt in het buitenland. Ik wilde bij terugkomst in Nederland een fijne thuisbasis creëren. Reizen is fantastisch, maar je bent alleen maar aan het nemen: andermans gastvrijheid, liefde, schoonheid. Ik wilde een groot pand hebben om zelf ook veel mensen in te ontvangen. Zo kwam ik op het idee van SPOT: een luxe huis voor vergaderingen. Dat zijn nu inmiddels meerdere vestigingen geworden."

Waarom in een grachtenpand?

"Ik heb een half jaar in San Francisco gewoond, waar veel techbedrijven zulk soort locaties voor hun teams huren. Een woning geeft zo'n ander gevoel dan een hotelzaaltje of conferentielocatie. Ook merkte ik tijdens mijn tijd in Bali en Bangkok dat de meest succesvolle co-workingspaces een huiselijke feel hadden."

Wat doe je naast SPOT?

"Naast SPOT heb ik ook een ander bedrijf C.Academy opgericht. Het idee ontstond in juni 2018. Ik bedacht - als eerste wereldwijd - het fenomeen Instagramcursus. Een cursus die je compleet op instagram kunt volgen: geen platform of e-book voor nodig. Alle lessen en tricks vind je in 'stories' op Instagram. Daarnaast ben ik ook spreker op events en seminars over online zichtbaarheid & vloggen, ondernemen en productiviteit.

Ook werkte ik 7 jaar als NRC journalist, en schreef ik 1,5 jaar voor AD tips voor ondernemers in een column in de zaterdagkrant."

Oprichter Charlotte over SPOT

SPOT Office 

Herengracht 498

1017 CB Amsterdam

 • Instagram - Black Circle

Terms and conditions    |    KvK: 77077199